© 2025 Orkla. All rights reserved
Banan- og «peanøtt» kake

Ingredienser
- 133 g Vann
- 133 g Rapsolje Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684
- 333 g Idun Allround Kakemiks Art.nr.: 12312 | EPD: 6539076
- 4,2 g Dreidoppel Pasta Moroni ekte vanilje Art.nr.: 30023 | EPD: 4192746
- 100 g Bananbiter
- 1,5 g Havsalt Art.nr.: 47026
- 0,5 g Kanel Art.nr.: 42338
- 0,5 g Kardemomme Art.nr.: 42641
Glasur
- 200 g Schokobella peanut/salt karamell smak Art.nr.: 12208 | EPD: 6390660
- 20 g Tørket banan
Fremgangsmåte
- Bland sammen vann, olje, krydder og Idun Allround Kakemiks sammen i 5 minutter på medium hastighet.Bruk godt modne bananer, gjerne brune, og mos dem forsiktig. Tilsett de moste bananene i kakerøren sammen med vaniljen.
- Spray bakeformen med bakefett og hell røren i. Stek i 45 minutter på 175 grader. La kaken kjøle seg ned på rist.
- Varm opp Schokobella peanut/salt karamell til 35-40 grader og hell over kaken. Pynt med nøtter eller tørket banan.
- Kaken kan også dekkes med andre kremer, som f.eks.: Schokobella hvit sjokoladekrem for fyll og overtrekk, spann 6 kg Schokobella Kaffe sjokoladekrem for fyll og overtrekk, spann 3 kg.