Sommerkake med mango, pasjonsfrukt & bringebær
Ingredienser
Mandelkake
- 400 g Vann
- 400 g Rapsolje (Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684)
- 1000 g Idun Allround Kakemiks (Art.nr.: 12312 | EPD: 6539076)
- 13 g Dreidoppel Pasta Moroni ekte vanilje (Art.nr.: 30023 | EPD: 4192746)
- 180 g Mandelmel (Art.nr.: 21112 | EPD: 5034616)
- 200 g Smeltet smør
- 200 g ODENSE Mandelsplitter (Art.nr.: 21115 | EPD: 687624)
Mangokompott
- 150 g Mangobiter 10 x10 mm singelfryst (Art.nr.: 500203 | EPD: 6434484)
- 80 g Idun Mango-pasjonsyltetøy (Art.nr.: 25234 | EPD: 5945407)
Bringebærmousse
- 75 g Pure Bringebær (Art.nr.: 500912 | EPD: 6117055)
- 100 g Alaska Ekspress nøytral (Art.nr.: 12655 | EPD: 6283642)
- 33 g Dreidoppel Pasta Bringebær (Art.nr.: 30027 | EPD: 6418115)
- 500 g Fløte
Glasur
- 200 g Miruar neutral glasur blank (Art.nr.: 41019 | EPD: 6063259)
- 75 g Pure Pasjonsfrukt (Art.nr.: 500940 | EPD: 6165054)
Fremgangsmåte
Mandelkake
- Bland sammen alle ingrediensene på medium hastighet i 5 minutter. Spre ut 660 g kakerøre på 3 stk 40x60 bakebrett, og dryss over med mandelsplitter. Stekt på 175 grader i ca.10-15 min. La kakebunnene kjøle seg ned før riktig størrelse kuttes til og plasseres i en kakering.
Mangokompott
- Bland sammen mangobiter og syltetøy. Spre kompotten utover kakebunnen og sett på frys.
Bringebærmousse
- Varm opp bringebær pureé til 20-25 grader og bland det godt sammen med Alaska Ekspress nøytral.
- Hell kald fløte i blandingen og Dreidoppel Pasta Bringebær og pisk opp til en luftig krem. Hell kremen over kakebunnen med kompott og bruk en spatel for å lage en rett overflate.
- Sett kaken på frys.
Glasur
- Bland sammen Miruar neutral glasur og pasjonsfrukt pure og spre det utover toppen av kaken, ellervarm blandingen opp til 30 grader og hell det over hele kaken.