© 2025 Orkla. All rights reserved
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser
Kakerøre
- 144 g Rapsolje, kanne 10 l Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684
- 144 g Vann
- 358 g Idun Allround Kakemiks Art.nr.: 12312 | EPD: 6539076
- 5 g Dreidoppel Pasta Moroni ekte vanilje Art.nr.: 30023 | EPD: 4192746
- 1 g Havsalt Art.nr.: 47026
- 1,5 g Kanel Art.nr.: 42338
Topping
- 200 g Frosne eplebåter Art.nr.: 500847
- 100 g Vaniljekrem ferdig PF Art.nr.: 15306 | EPD: 4512042
- 7 g Kanel Art.nr.: 42338
- 50 g Sukker Art.nr.: 47001
- Melis til dekor
Fremgangsmåte
- Bland sammen olje, vann, vanilje, salt, kanel og Idun Allround Kakemiks på medium hastighet i 5 minutter.
- Hell røren i en 20 cm form. Topp med eplebåter og sprøyt vaniljekrem inn i mellom eplebåtene.
- Dekk toppen med en blanding av sukker og kanel. Stek på175 grader i ca. 50 min. La kaken kjøle seg ned og dryss over med melis og noen ferske bringebær.