© 2025 Orkla. All rights reserved
Formkake med marsipan, rom & appelsin

Ingredienser
- 133 g Vann
- 133 g Rapsolje, kanne 10 l Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684
- 333 g Idun Allround Kakemiks Art.nr.: 12312 | EPD: 6539076
- 80 g Lubeca Supreme marsipan 52%- MO MMA Art.nr.: 15029 | EPD: 6058960
- 2 g Rom-aroma 20 % Art.nr.: 30010 | EPD: 6480321
- 14 g Dreidoppel Pasta Appelsin Art.nr.: 30025 | EPD: 4192720
Glasur
- 200 g Schokobella hvit sjokoladekrem for fyll og overtrekk Art.nr.: 15243 | EPD: 6537179
- 20 g ODENSE Mandelsplitter Art.nr.: 21115 | EPD: 687624
Pynt
- Sjokoladepynt Gullkuler m/crisp Art.nr.: 360836 | EPD: 6429286
Fremgangsmåte
- Bland sammen vann, olje og Idun Allround Kakemiks på medium hastighet i 5 minutter. I en annen mikser tilsettes marsipanen. Miks marsipanen på lav hastighet med en grin tilden er blitt myk. Tilsett litt og litt kakerøre i marsipanen under omrøring, og pass på å skrape bollen underveis så marsipanen blir godt blandet inn i kakerøren.
- Når all kakerøren er blandet inn i marsipanen tilsettes Rom-aroma 20 % og Dreidoppel Pasta Appelsin.
- Spray bakeformen med bakefett og hell røren i. Stek i 45 minutter på 175 grader. La kaken kjøle seg ned og plasser på en rist.
- Varm opp Schokobella hvit sjokoladekrem for fyll og overtrekk til 38-40 grader og hell det over kaken.
- Rist mandelsplitter på 175 grader i 10-15 minutter og strø det på kremen.
- Pynt med gullkuler.